vendredi 8 avril 2011

Cum poti sa castigi bani la 18 ani?

De ce aproape toti sunt impotriva adolescentilor, cu ce au gresit tinerii de astazi de toti ii critica, cine impune o anumita atitudine anti tineri si cine are de castigat din asta? 


Oficial exista joburi pentru +18, realitatea in schimb este neclara. Tinerii primesc raspunsuri neoficiale de genul “Vino maine, vorbim, sa vedem ce poti face, prima luna este fara plata, vedem dupa”, “Sigur ca am nevoie de tine, poti pune fluturasi in casutele postale, te platesc cand pot”, “Asistent manager la 18 ani, dar stiu ca vrei multe domnisoara, sa vedem, sa vorbim, ai tu 1000 de euro sa dai ca sa ramai aici?”.
Cineva discrimineaza creierele de 18 ani, asta e clar, idiotii, in loc sa vada potentialul, ei distrug imaginatia si Universul in crestere. Incearca sa va foloseasca promitandu-va, utopic, orice, iar finalul este permanent acelasi: go to someone else.
Impreuna astazi o sa invatam (rau cuvant dar al naibii de folositor) cum sa ne descurcam singuri.
Pornim de la motto-ul: sunt tanar am nevoie de bani.

Ce poti face pentru asta?

1. Meditatii - limba straina, orice materie 5-8, daca stii un sport nobil il poti preda. Banuti destui 10 ron/h x 4h x 2 transe de meditatii x 3 elevi= TE DESCURCI SINGUR! Reclama iti poti face pe net, in ziare, contra-cost sau prin prieteni.
2. Dog walker - suna rau, fi serios, suna banos. Uite am facut eu calculele pentru tine: 3 ron/ora x 5 caini=15ron/ora x 2h=30ron per plimbare x2 plimbari (standard) pe zi, opa ai bani in buzunar, totul x cu 29 de zile = TE DESCURCI SINGUR!
3. Colaborator radio (online sau FM) – reporter, munca redactie (selectare stiri), asistent in departamentul tehnic: 5-7 milioane cash pe luna. Daca colaborezi cu doua posturi de radio simultan inseamna 14 mil. cash pe luna. NU MAI CERI NIMANUI BANI!
4. Filmari, montaj audio-video, nunti, botezuri, petreceri. Adevarat nu vei fi cerut la parangheliile mari dar in timp se mai schimba lucrurile. Profit, dupa achitarea drumului si a altor costuri aferente, lunar, 10 mil. Extra bani iti ies din multiplicarea audio-video cerand tarif preferential.
5. Colaborator “voce” sau “chip”, firma de reclame. Iti depui cv-ul la o firma de recrutare personal doritor colaborare in domeniul reclamelor si astepti. Bani sigur peluna nu vin, bani pe sezon poate.
6. Executie web page, programamre soft, instalare windows, dar numai in cartierul tau. Nu ai licenta de libera practica, deja suna ILEGAL. Bani vin in timp si mai esti tras in piept mult.
7. Varsta iti permite accesul la gama de relatii ce peste 5 ani dispar, de exemplu, trupele noi formate (de liceu si nu numai) cu viata scurta. Te duci, ii cunosti, ii asculti, te prinzi ca o sa reziste maxim un LP scos, in cel mai bun caz, ii iei de mana si ii duci la RELATIA TA.
Ce inseamna RELATIA TA (cea care sa te si plateasca pentru “music head hunter“): o persoana angajata sau colaboratoare la o firma, permanent in cautare de tinere talente. Cum poti avea o asemenea colaborare, tu care esti vazut doar ca un pusti de 18 ani, de care toti s-ar putea folosi? Am un cuvant pentru tine: CONCERTE. Si de aici te descurci tu.
8. Vanzator (curs obligatoriu facut), salariu stabil sau comision in functie de vanzari. Bani in mana dupa ce iti platesti o parte din hrana, telefonul si transportul, 8 mil. Suna rau vanzator? De ce? Ii faci pe oameni sa cumpere ceea ce nu au nevoie si esti platit pentru asta, e funny si cu putin exercitiu poti invata cum sa fi ironic fara sa se prinda nimeni,  in timp o sa vrei sa dai la marketing sau psihologie.

Te astept si pe tine cu idei, auzite sau incercate.
STIU, ai 18 ani si nu te baga prea multa lume in seama, nu este nimic, impreuna putem schimba asta!
Nu uita, banii ii poti face si la 25 de ani, dupa ce termini facultatea si te “introduci” la master. 


0 commentaires:

Enregistrer un commentaire

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger